سس مایونز سحر به غذا طعم می بخشند و در بعضی مواقع مایعاتی که غذاها در آن پخته می شوند، فرآوری می شوند و به عنوان سس همراه سرو می شوند، یا گاهی اوقات سس هایی با طعم متضاد سرو می شود تا شخصیت غذا را ایجاد کند یک مرغ آبدار و خوب برشته شده با سس کباب خودش سرو می شود اما یک اردک به صورت کلاسیک با سس پرتقال سرو می شود.
پای سیب با سس وانیلی سرو می شود، در حالی که پودینگ آلو سنتی که در کریسمس تهیه می شود با سس براندی گرم سرو می شود قضاوت در مورد سرو یک غذای خاص با یک سس خاص معمولا قدیمی است، امتحان شده، آزمایش شده و با ترکیب هایی که از نسلی به نسل دیگر منتقل می شود، کامل می شود به این ترکیبات کلاسیک می گویند.
همچنین سرآشپزهای مدرن طعم خود را با مواد کاملاً متفاوت تضاد می کنند ترکیب انواع توت های میوه و غیره اکنون بخشی جدایی ناپذیر از غذاهای خوب را تشکیل می دهد و دیدن بسیاری از غذاها با سس های متضاد مبتنی بر میوه غیر معمول نیست رستوران ایتالیایی Travertino در Oberoi، دهلی نو بلدرچین بوداده با انگور کالیفرنیایی و ماهی تن صورتی سرخ شده با گیلاس تازه مورلو سرو میکند.
لازم به ذکر می باشد که مهم ترین دلیل برای سرو سس، رطوبت دادن به غذا است خورش گوشت به خودی خود یک وعده غذایی است و حاوی گوشت، نشاسته مانند سیب زمینی و غیره در سسی است که از همان مایعی که در آن پخته شده است از این رو، می توان آن را همانطور که هست یا با نان خورد اما یک پای بره کباب شده را نمی توان به تنهایی خورد زیرا خشک است و قطعاً به سس همراه آن نیاز دارد.